NU AM LUCRAT NICIODATĂ DIRECT SAU INDIRECT PENTRU FIRMA BECHTEL

14/06/2019 Mofturi

Într-o analiză România Curată, publicată cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare, s-a afirmat că USR ar avea 6 candidați cu probleme de integritate în primii 11, la fel ca PSD!

Vreau să răspund acuzațiilor care mă privesc personal. Le reiau aici:

„Clotilde Armand a fost manager al firmei Egis, firmă franceză specializată în contracte cu statul, care a primit încredințarea de la statul român pentru mai multe contracte, printre care clariificarea unor aspecte legale rămase după anularea contractuluii autostrazii Transilvania. În perioada 2009-2011 statul a plătit 70.000 euro/lunar firmei Egis pentru consultanta numai legat de contractul Bechtel.

http://lumeapolitica.ro/europarlamentare-2019/clotilde-armand-usr-bani-de-la-stat-pentru-esecuri- in-infrastructura/ ”

Pe lângă specularea neîncrederii față de principiul însuși al contractelor dintre firme private și stat, această formulare evită voit orice referire calendaristică precisă la activitatea mea în cadrul firmei Egis Romania. Dacă ar fi furnizat aceste informații, întregul eșafodaj al acuzațiilor și-ar fi dovedit netemeinicia. Activitatea mea de manager al Egis România s-a desfășurat între 01.09.2013 – 21.03.2017, iar contractul dintre statul român și Bechtel s-a încheiat în mai 2013. Nici eu personal, nici Egis România nu am avut niciodată vreun contract cu Bechtel și nu am primit vreo sumă de bani de la această firmă.

Așadar:

1) “Clotilde Armand a fost manager al firmei Egis, firmă franceză specializată în contracte cu statul,”

Egis este o firmă franceză de inginerie specializată în lucrări de infrastructură – autostrăzi, poduri, stadioane, spitale, stații de epurare. În Romania, beneficiarul unor astfel de lucrări este cel mai adesea statul. Altcineva nu construiește autostrăzi, poduri, stadioane. A lucra cu statul este un lucru rău doar dacă este implicată corupția. Bugetul statului român reprezintă 60 din cele 200 de miliarde de euro ai PIB-ului. În occident, 1 euro din 2 este cheltuit de stat. Este absurd să fiu culpabilizată pentru că am fost directoarea unei firme de supervizare a construcției de autostrăzi – unul din dezideratele majore ale modernizării infrastructurii României.

2) “care a primit încredințarea de la statul român pentru mai multe contracte,”

Linkul extern lumeapolitica.ro menționează 19 contracte a câte 18.000 lei atribuite direct către Egis de 19 primării din țară. Legea achizițiilor publice prevede un prag valoric de 30.000 euro sub care se pot face atribuiri directe. Aceste contracte au fost semnate după plecarea mea de la Egis Romania. Unde este lipsa de integritate?

3) “printre care clariificarea (sic) unor aspecte legale rămase după anularea contractuluii (sic)autostrazii Transilvania. În perioada 2009-2011 statul a plătit 70.000 euro/lunar firmei Egis pentru consultanta numai legat de contractul Bechtel.”

Nici o analiză serioasă nu a demonstrat vreo incorectitudine a firmei Egis în activitatea de supervizare a șantierului autostrăzii Transilvania. Înainte de anunțul candidaturii mele la Primăria Sectorului 1, în spațiul public nu a existat nici o acuzație la adresa firmei Egis.

Contractul firmei Bechtel era cu CNAIR, nu cu Egis, aceasta din urmă prestând doar către CNAIR servicii de supervizare a lucrărilor prevăzute in acel contract.

Rezilierea contactului dintre CNAIR și Bechtel s-a produs în luna mai 2013.

Eu am început să lucrez la firma Egis în septembrie 2013.

Care este logica asocierii sistematice a numelui meu cu cazul Bechtel?

Nu am absolut nici o legătură cu Bechtel, nu cunosc pe nimeni de la această firmă, nu i-am întâlnit niciodată pe reprezentații ei.

Pe fondul nemulțumirii opiniei publice legate de desfășurarea și eșecul proiectului Bechtel, numele meu a fost în mod abuziv asociat acestui proiect, cu care nu am avut niciodată vreo legătură directă sau indirectă. Este o evidentă manevră de discreditare politică prin care autorii materiali ai dezastrului din infrastructura transporturilor românești încearcă să compromită candidatul Opoziției la Primăria Sectorului 1. E cu atât mai uimitoare lipsa de profesionalism a ziariștilor care se fac ecoul acestei campanii lipsite de scrupule, inspirate de cele mai negre metode feseniste ale anilor`90.

Dușmanul adevărului este insinuarea, iar dușmanul minciunii este răspunsul franc și curajos
la întrebări oricât de incomode. Aștept întrebările voastre!